5/3/08

ACTIVITAT: El retroprojector: fem un conte audiovisual

Hola companys i companyes! Em diuen Mª José. M'agradaria compartir amb vosaltres un recurs molt significatiu per a dur a terme a l'aula e integrar als nens en les noves tecnologies.
L'activitat va dirigida per a nens i nenes de 5-8 anys, i només es necessita paper blanc, llapis negre, paper d'acetat, retoladors permanents, pantalla, retroprojector, cintes d'àudio i un casset per a dur a terme l'activitat.
L'activitat consisteix en crear un conte, però aquest és especial, ja que es pot veure i escoltar, té una durada de dues sessions d'una hora cada una.
Els nens i nenes s'organitzen per equips amb un màxim de 6 companys, cada grup pensarà la història que vol crear respectant uns punts clau: què passa, a qui passa, i on passa. El mestre/a ajudarà als nens i nenes a estructurar les propostes, definir les seqüències...
A continuació començaran a fer els dibuixos amb llapis i sobre paper blanc, però cadascú del grup haurà de fer-ne un i escriure una frase. Una vegada acabat, ho faran sobre el paper d'acetat i amb retoladors permanents, o bé es faran fotocòpies directament sobre el paper d'acetat. Després amb l'ajuda del mestre/a assajaran la frase que anteriorment havien preparat i es registrarà en una cinta de casset.
Una vegada realitzat tot este procés, cada grup projectarà la seva història acompanyat de la grabació.
A més d'aquesta activitat hi han més, com per exemple, explicar un conte, explicar un hàbit, fer un reportatge en diapositives...
Ací vos deixe la direcció on posa de manera molt detallada com realitzar aquestes activitats. Espere que vos agrade ja que, al meu parèixer, aquesta activitat es molt completa, interessant i participativa per part dels nens on ells són els protagonistes i creadors de obres pròpies. Es una activitat molt enriquidora ja que es treballa en equip, desenvolpen la seva imaginació, aprenen a utilitzar un retropojector i una grabadora i es senten particips en tot el procés. A més de que es posa als nens i nenes en contacte amb les noves tecnologies des de ben petits.
Font:
http://www.xtec.es/audiovisuals/av_aula/pdfs/imatseq.pdf